Oznamy

1. adventná nedeľa, rok A (27. novembra 2022)

1. Adventná nedeľa, rok A (27. novembra 2022)

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Kataríny Laboure, rehoľníčky
Streda: Sv. Ondreja, apoštola
Sobota: Sv. Františka Xaverského, kňaza
Budúca nedeľa: 2. Adventná nedeľa, rok A

Rozpis sv. omší

    Zubák Horná Breznica
28.11. Pondelok 7.00  
29.11. Utorok 17.30  
30.11. Streda 16.30 17.30
1.12. Štvrtok 7.00  
2.12. Piatok 17.30 16.30
3.12. Sobota    
4.12. Nedeľa 8.00 a 11.00         9.30

Úmysly

Pondelok: za tých, ktorí obetovali milodar aj prácu na ružencovú záhradu
Utorok: † Katka, Štefan Kanderka a deti
Streda: † Štefan, Alžbeta Janči, syn Milan, † Martin Kanderka, Mária a Štefan
Štvrtok: za farnosť
Piatok: † Emil a Edita
Nedeľa: † Peter, Mirka a Maťka / † Alojz Vicena

Rôzne

Ďakujem za upratovanie skupine č. 17 a milodar 60€ a budúci týždeň prosím o upratovanie skupinu č. 18. Ďakujem Mirkovi Kanderkovi a rodine Ježovej za milodar na ružencovú záhradu 520€, taktiež ďakujem rodine Grepiniakovej za milodar 520€ na ružencovú záhradu (na sochu zmŕtvychvstalého Ježiša, ktorá bude súčasťou ružencovej záhrady), ak by niekto chcel ny túto sochu prispieť, môže tak urobiť, ankoľko bude socha stáť okolo 2000€. Ďakujem všetkým za špárovanie. Ďakujem Dušanovi Marmanovi a Jozefovi Bednárovai za šalovacie práce. Ďakujem Dominikovi Brňákovi a jeho firme za upevnenie kotevných bodov. Ďakujem všetkým za účasť na poklone na slávnosť Krista Kráľa. Ďakujem Mariánovi Kormendymu za požičanie dodávky, vďaka ktorej sme previezli adventný kalendár. Ďakujem manželom Gabrišovým za jeho výrobu. Ďakujem Vilkovi Zemančíkovi za to, že sme mohli získať ďalšie relikvie do krížovej cesty. Ďakujem Jurkovi Gabrišovi za osádzanie zastavení do krížovej cesty a p. Balajovi za ich výrobu. Už máme všetkým sedem zastavení osadených. Ďakujem Jankovi Žabkovi za osádzanie okien v Hornej Breznici. Ďakujem ženám za adventnú výzdobu v oboch kostoloch.

Detské katechézky budú v centre v pondelok o 16.30.

Dnes bude zbierka na charitu.

Prosím vás ešte, aby ste sa vyjadrili k dvom alternatívam, ako bude vyzerať presbytérium kostola, môžete sa podpísať alebo anonymne.

Fatimská pobožnosť budúcu sobotu nebude, presúva sa na 10.12. 2022.

Dnes začíname advent, počas ktorého pozývam deti aj všetkých veriacich prichádzať každý deň na detské sv. omše. Tie začnú od pondelka, adventné kalendáre si deti môžu vyzdvihnúť v sakristiách kostolov, do nich budú zbierať svätcov za každú sv. omšu v advente a dostanú sladkosť. Chcel by som poprosiť, aby rodičia povzbudili deti k účasti na rorátnych sv. omšiach. Verím, že prežijeme spolu milostiplný advent.

Prvý piatok – sviatosť zmierenia: pred sv. omšami v týždni 
Breznica: streda: po sv. omši
Zubák: piatok: po sv. omši
Pred sv. omšami v piatok poprosím, aby ste sa pomodlili krížovú cestu.
Na prvý piatok bude vyložená Sviatosť Oltárna s pobožnosťou.
Spovedanie chorých bude v piatok od 7.30 ráno. Najskôr v Zubáku a okolo 9.00 v Hornej Breznici. Ak by ste chceli nahlásiť niekoho nového, poprosím, v sakristiách kostolov.

Budúcu sobotu bude farská zabíjačka.

Priatelia folklóru a ľudových tradícií obce Zubák a farnosti Zubák Vás srdečne pozývajú na Adventný koncert – budúcu nedeľu 4.12.2022 o 15.00 v Kostole Sv. Vendelína v Zubáku – účinkuje Miešaný spevácky zbor z Novej Dubnice.