Oznamy

4. adventná nedeľa, rok A (22.12.2019)

4. adventná nedeľa, rok A (22.12.2019)

Liturgický kalendár

Utorok: Štedrý deň
Streda: Narodenie Pána, slávnosť a prikázaný sviatok
Štvrtok: Sv. Štefana, prvého mučeníka, sviatok
Piatok: Sv. Jána apoštola a evanjelistu, sviatok
Sobota: Sv. Neviniatok, mučeníkov, sviatok
Budúca nedeľa: Svätej rodiny Ježiša, Márie a Jozefa, 1. nedeľa po narodení Pána, rok A

Rozpis sv. omší

    Zubák Horná Breznica
23.12. Pondelok 17.30           16.30
24.12. Utorok 11.00 a 24.00 10.00 a 22.30
25.12. Streda 8.00 a 11.00 9.30
26.12. Štvrtok 8.00 a 11.00 9.30
27.12. Piatok 17.30  
28.12. Sobota 17.30  
29.12. Nedeľa 8.00 a 11.00 9.30

Úmysly

Zubák

Pondelok: za farnosť
Utorok: Vavrín, Rozália, Katarína a deti
Streda: Martin Slabý / za zdravie a Božiu pomoc rod. Kalusovej a Harvánkovej
Štvrtok: Kučková, Krajčová a Rafajová / Štefan Kanderka a rodičia
Piatok: Amália, Júlia, Jozef a František Ježo
Sobota: za farnosť
Nedeľa: Rudolf Kanderka / Alžbeta a Ján Krchňávek

Rôzne

Ďakujem za upratovanie skupine č. 9 a milodar 65 € a budúci týždeň poprosím o upratovanie skupinu č. 10. Ďakujem za zbierku na energie v Zubáku 149,20 € a v Breznici 71,48 €. Ďakujem za milodar 50 a 100 €. Ďakujem ženám za upratanie centra a fary. Ďakujem za varenie a obsluhu pre kňazov, ktorí spovedali. Ďakujem za účasť na predvianočnej sv. zmierenia. Ďakujem p. Kanderkovi za dovoz vianočných stromčekov a všetkým, ktorí sa zúčastnili na ich výzdobe, v zubáku i Breznici. Chcem sa poďakovať chlapom, ktorí mi pomohli s peletami. Ďakujem tým, ktorí pripravili posedenie pre školu v past. centre. Ďakujem za účasť na adventnom koncerte, organizátorom za prípravu a všetkým účinkujúcim.

Spovedanie:
Breznica: pondelok od 15.45 do sv. omše o 16.30
Zubák: pondelok po sv. omši od 18.00          

Všetky zbierky počas vianočných sviatkov budú obetované na zníženie dlžoby rekonštrukcie past. centra. V tomto roku sme dostavali poslednú fázu past. centra, chýbajú nám ešte dve náročné položky, a to je nábytok, na ktoré máme sčasti financie z projektu a ďalšia položka je fasáda. Priznám sa, že za celých osem rokov, sa mi nestalo, žeby som vás tak úpenlivo žiadal alebo prosil o finančnú pomoc, na splatenie dlžoby, nakoľko sme nemali na výber, museli sme pôžičku vziať. Chápte to tak, že každú zbierku som vyhlásil a bolo na vašej dobrovoľnosti, koľko ste prispeli, teraz vás najskôr prosím a až potom ďakujem, vždy som to robil naopak. Pripravované projekty a OZ Svätý Vendelín nám neprešli v tomto nasledovnom roku, čo nám zobralo ďalšie finančné zdroje. Posledná časť centra, ktorú sem dostavali sa nám podarilo dokončiť aj vďaka pôžičke, ktorá činí 20 000€. Pokiaľ túto pôžičku nesplatíme, zrejme sa nebudeme púšťať do ďalších investícií, alebo do stavebnej činnosti. Vždy sme robili s financiami tak, že sme do dlhov nešli, robili sme len s tým čo sme mali, alebo čo sa mi podarilo zohnať. Myslel som, že aj z tejto dlžoby sa mi podarí získať peniaze a časť dlžoby už zaplatiť, žiaľ toto sa nepodarilo, preto by som vás chcel po 1x poprosiť o finančnú pomoc, ak zvážite že nechcete prispieť viac, to vôbec nevadí, v podstate sa len oddialia ďalšie práce. Budúci rok by som sa chcel zamerať na práce len s tým materiálom, ktorý získame zadarmo. Za Vašu štedrosť a ochotu pomôcť zo srdca všetkým ďakujem. (duchovná situácia farnosti)

Od 30.12.2019 januára sa budú zapisovať úmysly sv. omší na termíny od januára do 1. júla 2020.

Na Božie narodenie budú mimoriadni rozdávatelia rozdávať sv. prijímanie po prvej sv. omši. Za ich službu veľmi pekne ďakujem.

Betlehemské svetlo prinesú skauti na Štedrý deň do Zubáka medzi 9.30 a 10.00 a do Hornej Breznice v čase od 10.00 – 10.15. Budete si ho môcť vziať počas dňa v predsieni kostolov.

Pred polnočnými sv. omšami na Štedrý deň budem požehnávať betlehemy. Poprosím, aby ste ich umiestnili pred obetný stôl.

Koledovanie sa v tomto roku uskutoční 26.12.2019, na sviatok sv. Štefana, opäť tradične od 13.00 z oboch koncov naraz. V tomto roku vybrané finančné prostriedky pôjdu na splatenie pôžičky. V Zubáku pôjdu dve skupiny, jedna z horného a druhá z dolného konca. Rodiny, ktoré majú záujem o koledovanie, si pripevnia stužku na bránu. Stužky si môžete zobrať pod chórom, prípadne použiť svoju. Srdečne pozývame všetkých záujemcov o koledovanie v nedeľu o 13.30 do past. centra v Zubáku.

Obnovenie manželských sľubov – v nedeľu pri sv. omšiach na sviatok Sv. rodiny
Chlapi, muži a manželia, nezabudnite si na sviatok Svätej rodiny v piatok priniesť nejakú kvetinku alebo ružičku, lebo pri všetkých svätých omšiach si budete obnovovať manželské sľuby. Verím, že prežijete krásny duchovný zážitok.

Ďakujem deťom i rodičom za každodenné chodenie do kostola počas celého adventu na rorátne sv. omše (aj za celý advent). Vyvrcholenie a vyhodnotenie bude na Štedrý deň v utorok na detských sv. omšiach o 11.00 v Zubáku a 10.00 v Hornej Breznici, kde sa budú rozdávať aj ceny pre deti, ktoré vytrvalo prichádzali na sv. omše. Preto by som chcel poprosiť deti, aby si doniesli adventné kalendáre. Podľa počtu obrázkov ich budeme odmeňovať.