Oznamy

5. pôstna nedeľa, rok B (18.3.2018)

5. pôstna nedeľa, rok B (18.3.2018)

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Jozefa, ženícha Panny Márie, slávnosť
Budúca nedeľa: Kvetná nedeľa - Nedeľa utrpenia Pána, rok B

Rozpis sv. omší

    Zubák Horná Breznica
19.3. Pondelok 18.30 17.30
20.3. Utorok 7.00  
21.3. Streda 7.00  
22.3. Štvrtok 7.00  
23.3. Piatok 7.00 7.30
24.3. Sobota 7.00  
25.3. Nedeľa 8.00 a 11.00       9.30

Úmysly

Zubák

Pondelok: za zdravie a Božiu pomoc Jozefa
Utorok: † František Haviar
Streda: za dobrovoľníkov a ich rodiny, ktorí pracujú na past. centre
Štvrtok: † Mária a Ján Kostkovi a Karol Belica
Piatok: za zdravie a Božiu pomoc
Sobota: † Martin Babača
Nedeľa: † Amália Kanderková / † Milan Marman

Rôzne

Ďakujem za upratovanie skupine č. 12 a milodar 60 € a budúci týždeň prosím o upratovanie skupinu č.13.
Ďakujem za milodar 100 €, 100 €, 50 €.
Ďakujem za zbierky na maľovanie kostola 143,50 € v Zubáku a na ríny v Breznici 96,22 €.
Na ríny sa vybralo zatiaľ 904,56 € a na maľovanie nám ešte treba vyplatiť 4186,19 €. Ríny sú zaplatené, celková vyplatená suma bola 1450 €.
Ďakujem všetkým, ktorí si našli čas a prišli na piatkové pôstne túžby, tentokrát bola téma Vyjdi a postav sa pred Pána.
Ďakujem Mirkovi Dávidovi za dokončenie výmeny svietidiel v kostole. V tomto týždni som naozaj naplnený vďačnosťou všetkým chlapom ale aj ženám, ktorí pomáhali pri prestavbe past. centra, a to nielen kvôli počasiu, ale hlavne kvôli náročnosti stavby. Keďže mnohí chlapi si vybrali dovolenky, chcel by som sa všetkým osobne a menovite poďakovať: Miroslav Kanderka, Miroslav Havko, Štefan Bulko, Emil Paroha, Vladimír Dubový a chlapi z obecného úradu, tým sa chcem poďakovať aj p. starostovi, že ich uvoľnil, Jozef Bulko, Michal Brnák, Peter Slabý, Roman Slabý, Martin Slabý, Vendelín Ježo, Miroslav Krchňávek, Ján Gálik, Dušan Marman, Milan Marman, Milan Janči, Miroslav Zuzík, Michal Mikoláš, Daniel Mikoláš, Rudolf Krchňavý, Juraj Gabriš, Roland Ocinák, Pavol Zbranek, Peter Babača, Kamil Babača, Peter Kanderka, Felix a Betka Bednárovi, Peter Martiš, Peter Brňák, Jozef Karas, Štefan Karas, Marián Karas, Marián Kozáček, František Vraník, Marián Burmek, Jozef Bednár, Emil Bulko, Jozef Vrabec, Ján Paroha, Jozef Paroha, Ján Ivaniš ml. a Ján Ivaniš st., Maroš Oščatka, Martin Budaj, Martin Červený, Ľubo Ivaniš, Zuzana Parohová, Barborka Parohová, Emília, Jana a Viera Bulkové. Za všetkých dobrovoľníkov aj ich rodiny budem slúžiť sv. omšu v stredu ráno o 7.00.
Tento týždeň budeme v prácach pokračovať, ak nám dovolí počasie, tak v pondelok doobeda poprosím chlapov, keby sme dokončili rádlovanie prekladov, nakoľko železo máme vyviazané, ako aj hotové šalovacie práce. V utorok alebo v stredu by sme chceli betónovať preklady betón-pumpou a koncom týždňa by som poprosil väčšiu brigádu, na ktorej by sme odstránili bočné šalovanie. Ďalší týždeň v pondelok a utorok by sme postavili krov a natiahli fóliu. Počas toho týždňa, ak nám dovezú dostatočný materiál na priečky, tak tie budeme počas týždňa murovať. To už by som oslovil konkrétnych jednotlivcov.

Tlačivo na 2 % z dane pre OZ Svätý Vendelín.
Zvlášť by som vás chcel poprosiť o pomoc pri venovaní 2% z dane, nakoľko nás čaká veľmi náročný rok prestavby pastoračného centra, ktoré bude financované aj z tohto zdroja. Ako určite viete, je to veľmi náročná stavba, ktorá bude vyžadovať veľmi veľa finančnej dotácie, preto sa nebojte osloviť aj svojich blízkych alebo aj kolegov z práce, ktorí by nám mohli pri tejto stavbe napomôcť aj týmto spôsobom.
Tlačivo nájdete aj tu (môžete ho vyplniť v počítači a následne vytlačiť).

Krížové cesty:
Zubák: Piatok: po sv. omši
Nedeľa: po rannej sv. omši
Horná Breznica: Piatok: po sv. omši / Nedeľa: po sv. omši

Kto koná pobožnosť krížovej cesty, môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky. Veriaci, ktorý sa v piatok v Pôstnom období pomodlí po prijímaní pred obrazom Ježiša Krista Ukrižovaného modlitbu: Dobrý a preláskavý Ježišu, môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.

Dnes bude celoslovenská zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom a vojnovým utečencom. Za milodary Pán Boh zaplať.

Spovedanie pred Veľkou nocou bude v našej farnosti v utorok – 20. marca 2018:
Zubák: 11.00 – 12.30 / 14.30 – 16.00
Horná Breznica: 11.30 – 12.30 / 14.30 – 16.00

Na budúci týždeň v noci z 24. na 25. marca sa mení čas, spíme o hodinu menej 😊

Zoznam rodín podomovej návštevy Panny Márie nájdete na nástenke. Chcem touto cestou poprosiť rodiny, aby sa modlili i na úmysel úspešnej prestavby past. centra.