Oznamy

4. pôstna nedeľa, rok B (11.3.2018)

4. pôstna nedeľa, rok B (11.3.2018)

Liturgický kalendár

Budúca nedeľa: 5. pôstna nedeľa, rok B

Rozpis sv. omší

    Zubák Horná Breznica
12.3. Pondelok 7.00  
13.3. Utorok 7.00  
14.3. Streda 7.00 7.30
15.3. Štvrtok 7.00  
16.3. Piatok 18.30 17.30
17.3. Sobota 18.30  
18.3. Nedeľa 8.00 a 11.00       9.30

Úmysly

Zubák

Pondelok: za zdravie a Božiu pomoc rod. Gabrišovej
Utorok: † Jozef Gabriš a rodičia
Streda: za farnosť
Piatok: † Miroslav Dávid
Sobota: † Jozef Miščí a rod. Dávidová
Nedeľa: † Anna, Jozef a Ján Jánoškovi / Za zdravie a Božiu pomoc pre rod. Dušana

               

Rôzne

Ďakujem za upratovanie skupine č. 11 a milodar 30 € a budúci týždeň prosím o upratovanie skupinu č.12. Ďakujem za milodar 50 € a 50 €. Ďakujem všetkým, ktorí si našli čas a prišli na piatkové pôstne túžby, tentokrát bolo témou rozpoznanie a prijatie Božieho plánu. Ďakujem členom farskej rady za stretnutie. Odsúhlasili sme, že po dnešnej zbierke, budú zbierky na maľovanie kostola oddialené a presunuté na neskôr, podľa potreby a ďalšie zbierky budú venované na past. centrum. Ríny v Breznici budú dokončené nasledujúci týždeň.

Tlačivo na 2 % z dane pre OZ Svätý Vendelín.
Zvlášť by som vás chcel poprosiť o pomoc pri venovaní 2% z dane, nakoľko nás čaká veľmi náročný rok prestavby pastoračného centra, ktoré bude financované aj z tohto zdroja. Ako určite viete, je to veľmi náročná stavba, ktorá bude vyžadovať veľmi veľa finančnej dotácie, preto sa nebojte osloviť aj svojich blízkych alebo aj kolegov z práce, ktorí by nám mohli pri tejto stavbe napomôcť aj týmto spôsobom.
Tlačivo nájdete aj tu (môžete ho vyplniť v počítači a následne vytlačiť).

Pôstne túžby – cyklus prednášok, ktorý bude každý pôstny piatok. Ste srdečne pozvaní všetci mladí, rodiny, animátori, dôchodci, všetci veriaci. Naším piatym stretnutím bude téma Vyjdi a postav sa pred Pána. Katechéza nebude dlhá, bude po sv. omši, ktorá bude bez kázne.

Krížové cesty:
Zubák: Piatok: pred sv. omšou
Nedeľa: po rannej sv. omši
Horná Breznica: Piatok: po sv. omši / Nedeľa: po sv. omši

Dnes bude zbierka na maľovanie v Zubáku a v Breznici na ríny.

Už posledné dva týždne som spomínal, že by sme mali začať práce na past. centre. Chlapom som sľúbil, aj všetkým firmám, ktoré sa majú angažovať na tomto diele, že im vopred vyhlásim, keď sa práce začnú realizovať. Preto by som chcel poprosiť všetkých chlapov, ktorí majú chuť pomôcť pri tomto diele alebo boli oslovení a sľúbili, že ak budú môcť, tak si vyberú aj nejaké voľno, za čo by som bol všetkým chlapom nesmierne vďačný a pevne verím, že každú vašu obetu Boh odmení skrze požehnanie do vašich rodín. Stavbu teda definitívne začíname zajtra 12. marca o 7.30. Začneme zhadzovaním krovu a demolačnými prácami, najskôr v zadnej časti centra, ktorá je naplánovaná max do 3 dní, ak nás bude dostatok. Od stredy by som chcel začať murovať, kde by sme potrebovali k murárom šífnikov. Nech nám dobrotivý Boh pomáha a všetkým vopred ďakujem za vašu ochotu pomôcť. Chcel by som poprosiť tých, ktorí nám pomôcť nemôžu, aby sa každý deň modlili na tento úmysel a za všetkých tých, ktorí nám pomáhajú toto dielo dokončiť.

Aj v tomto roku v jednote s celou Cirkvou na Kvetnú nedeľu slávime Svetový deň mládeže. Pápež František v tomto ďalšom prípravnom roku na Svetové dni mládeže 2019 v Paname stanovil motto: „Neboj sa, Mária, našla si milosť u Boha.“ Otec biskup pozýva mladých na víkendové stretnutie mládeže Žilinskej diecézy – „Kvetný víkend“, ktoré sa uskutoční v Žiline v dňoch 24. 3. a 25. 3. 2018. Info aj na výveske.

Budúcu nedeľu 18. marca 2018 bude celoslovenská zbierka na pomoc prenasledovaným kresťanom a vojnovým utečencom. Za milodary Pán Boh zaplať.

Fórum života v spolupráci so Žilinskou diecézou a Farnosťou Rajecká Lesná pozýva v sobotu 17. marca 2018 na Púť za život do Baziliky Narodenia Panny Márie v Rajeckej Lesnej. Program sa začne o 16:00 hodine eucharistickou slávnosťou, ktorej bude predsedať žilinský diecézny biskup Mons. Tomáš Galis, v programe púte vystúpi hudobné zoskupenie Lámačské chvály. Podujatím sa oficiálne začína tohtoročná kampaň 25. marec - Deň počatého dieťaťa. Bližšie informácie: www.25marec.sk.

Ďakujem o. Jozefovi Garajovi za dnešnú slávnosť i všetkým rodinám, ktorí sa rozhodli prijať podomovú návštevu Panny Márie.