Oznamy

4. Adventná nedeľa, rok C (20.12.2015)

4. Adventná nedeľa "C" (20.12.2015)

Liturgický kalendár

Piatok: Narodenie Pána, slávnosť s oktávou
Sobota: Sv. Štefana, prvého mučeníka, sviatok
Budúca nedeľa: Prvá nedeľa po narodení Pána, Svätej rodiny Ježiša, Márie a Jozefa

Rozpis sv. omší

    Zubák Horná Breznica
21.12.2015 Pondelok 17:30  
22.12.2015 Utorok 7:00 17:30
23.12.2015 Streda 17:30  
24.12.2015 Štvrtok 7:30 a 24:00 8:30 a 22:30
25.12.2015 Piatok 8:00 a 11:00 9:30
26.12.2015 Sobota 8:00 a 11:00 9:30
27.12.2015 Nedeľa 8:00 a 11:00 9:30

Úmysly

Zubák

Pondelok – † Jozef a rodičia Zacharovi
Utorok – † Zdenka Kopišová
Streda – † Martin Slabý
Štvrtok
Piatok
Sobota – † Štefan Zuzík / Štefan Kanderka, rodičia a rod. Kočíncová
Nedeľa –  † Júlia a Matej Balej / Za zdravie a Božiu pomoc pre Máriu s rodinou

                         

Rôzne

Chcel by som sa v tomto týždni poďakovať za upratanie kostola skupine č. 9 a prosím o upratovanie skupinu č. 10.
Ďakujem za milodar 100 € a 50€ v Zubáku.
Zbierka na kúrenie v Breznici bola 475,52 € a v Zubáku na pastoračné centrum 162,10 €. Dlh na centrum zostal ešte 2015,40 € a na kúrenie v Breznici sa vyzbieralo 1739,73 €. Za milodary Pán Boh zaplať.
V tomto týždni sa nám podarilo po prvýkrát spustiť novú kotolňu. Ešte nie sú dorobené všetky veci, ale mám z toho veľkú radosť, že kotolňa je plne funkčná. Tým sme ukončili ďalšiu náročnú etapu, ktorá nás stála nielen veľa financií, ale i veľa síl. Už je zapojené kúrenie pre faru, aj pre centrum a nachystané je kúrenie do kostola. Chcel by som sa poďakovať za túto náročnú prácu zvlášť Kamilovi Babačovi a všetkým, ktorí mu pomáhali. 
Ďalej chcem poďakovať za náročnú inštaláciu elektriky Jožkovi Ivanišovi a taktiež chcem poďakovať za murárske a maliarske práce na kotolni Jožkovi Malíkovi, Mirkovi Kanderkovi a bratom Krchňávkovým.
Chcem sa poďakovať aj za stavbu zásobníka na pelety Dušanovi Marmanovi a Miroslavovi Zuzíkovi.
Taktiež sa chcem poďakovať ešte raz Miroslavovi Zuzíkovi a chlapcom z jeho firmy, ktorí postavili komín.
Stavba novej kotolne pozostáva z dvoch nových kotlov, akumulačnej nádoby, nových rozvodov, prípravy na solárny ohrev, nového bojlera a zásobníka na pelety. Rozpočet kotolne bude zverejnený až keď sa dokončia všetky práce.
Ďalej sa chcem veľmi pekne poďakovať firme FENIX a Miškovi Gíretovi za dodávku a inštaláciu kúrenia v kostole v Hornej Breznici.
Priznám sa, že mám z toho osobne veľkú radosť a pevne verím, že aj toto Božie dielo prispeje k väčšej účasti a komfortu na sv. omšiach v tomto kostolíku.
Ďakujem birmovancom za účasť na birmovaneckej sv. omši v piatok i na stretnutiach.
Ďakujem za účasť na predvianočnej spovedi.
Chcem poďakovať ženám z materskej škôlky, ktoré pripravili obed pre kňazov a upratali.
Chcel by som poďakovať aj za konanie pobožnosti deviatnika na Majeroch.

Ďakujem deťom i rodičom za každodenné chodenie do kostola počas celého adventu na rorátne sv. omše (aj za celý advent). Rorátne sv. omše pokračujú a vyvrcholia detskou sv. omšou v štvrtok na Štedrý deň o 7.30 v Zubáku a 8.30 v Hornej Breznici, kde sa budú rozdávať aj ceny pre deti, ktoré vytrvalo prichádzali na sv. omše. Preto by som chcel poprosiť deti, aby si doniesli adventné kalendáre. Podľa počtu obrázkov ich budeme odmeňovať. Prosím animátorov, aby prišli v Zubáku o 7:00 na faru a pripravili ceny pre deti.

Dnes 20.12.2015 o 15.00 bude v KD v Zubáku adventný koncert, na ktorý ste všetci srdečne pozvaní. Za jeho organizáciu ako aj všetkým jeho účinkujúcim vyjadrujem Pán Boh zaplať.

Pred polnočnými sv. omšami na Štedrý deň budem požehnávať betlehemy. Poprosím, aby ste ich umiestnili pred obetný stôl.

Koledovanie detí bude v Zubáku v tomto roku v sobotu 26. decembra od 10.00. V tomto roku opäť na základe rozhodnutia farskej rady sme sa dohodli, že vybrané finančné prostriedky pôjdu na renováciu pastoračného centra v Zubáku. Pôjdu dve skupiny, jedna  z horného a druhá z dolného konca. Rodiny, ktoré majú záujem o koledovanie, si pripevnia stužku na bránu. Stužky si môžete zobrať pod chórom, prípadne použiť svoju. Deti, ktoré majú záujem o koledovanie, pozývame na stretnutie s animátormi v utorok o 16.00. Tešíme sa na Vás.

Betlehemské svetlo prinesú do Hornej Breznice a Zubáka skauti medzi 11.00 a 11.30 v štvrtok na Štedrý deň. Budete si ho môcť vziať počas dňa v predsieni kostolov.

Chlapi, muži a manželia, nezabudnite si na sviatok Svätej rodiny budúcu nedeľu priniesť nejakú kvetinku alebo ružičku, lebo pri všetkých svätých omšiach si budete  obnovovať manželské sľuby. Verím, že prežijete krásny duchovný zážitok.

Na sviatok Božieho narodenia, na sviatok sv. Štefana a na budúcu nedeľu Sv. rodiny budú výročné zbierky obetované na renováciu pastoračného centra a na kúrenie v Hornej Breznici. Vopred ďakujem za Vašu štedrosť.

Spovedanie – v utorok 22. decembra v Hornej Breznici po sv. omši a v Zubáku po sv. omši v stredu. Počas spovedania bude vystavená Sviatosť Oltárna. Spovedať budem do Štedrého dňa pred všetkými sv. omšami, cez sviatky sa už spovedať nebude.

Zdobenie vianočných stromčekov v Zubáku bude od 14.00 v utorok a v Breznici v stredu ráno. Prosím zvlášť animátorov a dôchodcov, prípadne rodiny, ktoré majú čas.