Oznamy

Nedeľa Božieho milosrdenstva, rok B (8.4.2018)

Nedeľa Božieho milosrdenstva, rok B (8.4.2018)

Liturgický kalendár

Pondelok: Zvestovanie Pána, slávnosť
Budúca nedeľa: 3. veľkonočná nedeľa, rok B

Rozpis sv. omší

    Zubák Horná Breznica
9.4. Pondelok 18.30 17.30
10.4. Utorok 7.00  
11.4. Streda 7.00  
12.4. Štvrtok 7.00  
13.4. Piatok 18.30 17.30
14.4. Sobota 18.30  
15.4. Nedeľa 8.00 a 11.00       9.30

Úmysly

Zubák

Pondelok: † Rudolf a Júlia Pavúčkovi
Utorok: † Rudolf Gelo
Streda: za farnosť
Štvrtok: za zdravie a Božiu pomoc rodiny Rudolfa Belicu
Piatok: za otca Milana a všetkých ľudí závislých na alkohole
Sobota: † Vlasta, Júlia, Augustín a Ján Marušíkovi
Nedeľa: † rodičia Hurínkovi a Babačovi, Kamil Hurínek / † Anna Kostková a syn Miroslav

                    

Rôzne

Ďakujem za upratovanie skupine č. 15 a milodar 40 € a budúci týždeň prosím o upratovanie skupinu č.16.
Ďakujem za milodar 100 €.
Ďakujem za veľkonočnú zbierku v Hornej Breznici 178 € a v Zubáku 291 €. Celá zbierka bola obetovaná na past. centrum.
Zo srdca sa chcem poďakovať za všetky brigády, ktoré sme odpracovali v tomto týždni: zvlášť za murárske práce Mirkovi Zuzíkovi, ako aj za práce s vysokozdvižným vozíkom, Marošovi Oščatkovi, Martinovi Červenému, Mirkovi Kanderkovi. Taktiež ďakujem za búracie práce Rolandovi Ocinákovi. Ešte sa chcem poďakovať p. Milovi za montáž odvodových žľabov. V budúcom týždni s tou prácou budeme pokračovať. Podarilo sa nám vymurovať takmer všetky priečky a namontovať odkvapové žľaby, nové sú na telocvični, dokončovali sme ich na prístavbe, ako aj na veľkom altáne. V pondelok začíname s elektrikou, v utorok odšalujeme, preto chcem poprosiť chlapov v utorok o brigádu od 8.00. V stredu nastupujú murári, dokončujú murárske práce, vo štvrtok pokladáme strešnú krytinu a v piatok alebo pondelok prídu nové okná.

Tlačivo na 2 % z dane pre OZ Svätý Vendelín.
Zvlášť by som vás chcel poprosiť o pomoc pri venovaní 2% z dane, nakoľko nás čaká veľmi náročný rok prestavby pastoračného centra, ktoré bude financované aj z tohto zdroja. Ako určite viete, je to veľmi náročná stavba, ktorá bude vyžadovať veľmi veľa finančnej dotácie, preto sa nebojte osloviť aj svojich blízkych alebo aj kolegov z práce, ktorí by nám mohli pri tejto stavbe napomôcť aj týmto spôsobom.
Tlačivo nájdete aj tu (môžete ho vyplniť v počítači a následne vytlačiť).

Dnes pri sv. omšiach za obvyklých podmienok môžete prijať úplné odpustky, nakoľko je nedeľa Božieho milosrdenstva (sv. spoveď, sv. prijímanie, čisté srdce).

Dnes nás bude doprevádzať na druhej sv. omši o 10.30 zbor Chor Cordis Jesu z Rajeckých Teplíc a po sv. omši budú mať koncert. Ste srdečne pozvaní. Zo srdca im chcem poďakovať za krásnu sv. omšu.

Dnes bude zbierka na past. centrum.

V tomto týždni som vyplácal aj maľovanie z milodarov, ktoré som dostal za posledné obdobie, a to bolo 700 €. Zostáva nám vyplatiť ešte 3486,19 €.

Chcem sa poďakovať Radkovi Slovákovi, ktorý má v Trnave obchod s devocionáliami, odkiaľ pravidelne berieme do kostola bohoslužobné a liturgické predmety. Zohnal nám sviečkový set k relikviám, ktorý môžeme nájsť v katedrálach, veľkých chrámoch alebo v niektorých kostoloch. Veľmi sa tomu teším, že aj my ho máme v našom kostole. Tým vás chcem aj povzbudiť k väčšej úcte k sv. pátrovi Piovi. I mnohí duchovní otcovia hovoria, že modlitbu má doprevádzať aj milodar. Preto je možnosť si vyprosiť u pátra Pia množstvo Božích milostí a môžete zasvietiť pri tejto modlitbe malú sviečku a do pokladničky vložiť odporúčaný milodar 1 €. Môžete k pátrovi Piovi prichádzať aj pred sv. omšou, aj po sv. omši. Pevne dúfam, že sviečky budú často horieť pri relikviách pátra Pia. Ak by sa to ujalo, tento sviečkový set by som chcel daj aj do Breznice k Márii Goretti.
Tento sviečkový set ešte nie je hotový, nakoľko ho obložíme drevom a bude vo farbe lavíc.