Oznamy

2. adventná nedeľa, rok A (4.12.2016)

2. adventná nedeľa, rok A (4.12.2016)

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Mikuláša, biskupa
Streda: Sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi
Štvrtok: Nepoškvrnené počatie Panny Márie, prikázaný sviatok, slávnosť nás viaže vo svedomí účasťou na sv. omši
Budúca nedeľa: 3. adventná nedeľa, rok A

Rozpis sv. omší

    Zubák Horná Breznica
5.12.2016 Pondelok 17.30  
6.12.2016 Utorok 7.00  
7.12.2016 Streda 17.30 16.30
8.12.2016 Štvrtok 17.30 16.30
9.12.2016 Piatok 16.00  
1012.2016 Sobota 17.30  
11.12.2016 Nedeľa 8.00 a 11.00 9.30

Úmysly

Zubák

Streda† Ján Babača, Veronika a deti
Štvrtok – † Anna, Anton Kanderkovi a deti
Piatok – † Anton Chudada
Sobota – za zdravie a Božiu pomoc Petra a Zuzany
Nedeľa – za zdravie a Božiu pomoc rod. Slabej a Zuzíkovej / † Štefan Cyprich a rodičia

                                   

Rôzne

Ďakujem za upratovanie kostola skupine č. 8 a milodar 50 € a prosím o upratovanie ďalšiu skupinu č. 9.
Ďakujem za milodar 4x po 50 € na potreby farnosti spojené s uložením relikvií pátra Pia a 50 € z Hornej Breznice, ktoré sú určené pre zakúpenie relikviára pre ostatky Márie Goretti a ešte som prijal milodar 50 € a 100 €.
Pán Boh zaplať aj za zbierku na charitu, ktorá bola 116,38 €.
Ďakujem Jozefovi Kanderkovi za dovoz dreva na telocvičňu a Štefanovi Bulkovi za porezanie dreva na telocvičňu.
Budúci týždeň budeme s prácami na telocvični pokračovať, vo štvrtok, v piatok a v sobotu. Ak by bolo priaznivé počasie budeme pracovať aj na parkovisku.
V tomto týždni sme prijali aj ostatky stigmatizovanej krvi pátra Pia, za čo by som sa chcel poďakovať všetkým tým, ktorí nám pomohli prijať ostatky Márie Goretti aj pátra Pia. Môžem uistiť všetkých darcov, že počas celých generácií budeme pamätať vo svojich modlitbách na tento milodar. Treba si uvedomiť, aké sú veľmi dôležité tieto udalosti po duchovnej stránke, nakoľko sa naše kostoly stávajú pútnym miestom k úcte relikvií pátra Pia a Márie Goretti. Zvlášť za tieto veľké chvíle ďakujeme Bohu, ako aj dnešnému hosťovi kancelárovi Rožňavskej diecézy Stanislavovi Kocúrovi.
Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí pripravili dnešnú slávnosť, ďakujem za výzdobu, liturgiu a pripravenie podstavca pre relikviár.
Ďakujem všetkým, ktorí pristúpili k svätej spovedi v tomto prvopiatkovom týždni.

Aj v tomto týždni pokračujeme s detskými sv. omšami a na ich účasť povzbudzujeme deti, mládež aj rodičov. Vyhodnotenie bude na Štedrý deň, kedy bude vyhodnotenie a deti dostanú pekné odmeny. Verím, že prežijeme spolu milostiplný advent.

Dnes sa uskutoční druhé adventné stretnutie pre deti, ktoré začne o 15.00 v pastoračnom centre. Budeme mať opäť tvorivé dielne a budeme vyrábať vianočné pozdravy. Poprosíme deti, aby si so sebou priniesli pastelky, fixy, vodové farby, nožničky a dobrú náladu. Tešíme sa na vás :-)

Dnes bude zbierka na energie.

Keďže v pondelok a v utorok budem neprítomný a bol by som veľmi rád, aby sa nepretrhla niť pri zbieraní srdiečok do adventného kalendára, tak by som chcel poprosiť veriacich, aby v stanovenom čase sv. omše sa pomodlili sv. ruženec a potom by ste si prečítali čítania a mimoriadny rozdávateľ rozdá sv. prijímanie. Po sv. prijímaní animátori rozdajú deťom sladkosti a srdiečka. V stredu budeme už spoločne sláviť sv. omšu.

Obec spoločne s farským úradom organizuje slávnosť sv. Mikuláša v piatok. Táto slávnosť sa začne o 16.00 sv. omšou za účasti rodičov a detí. Potom bude pokračovať v pastoračnom centre veľmi krásnym a bohatým programom pre deti, ktorý si pripravili animátori. Všetci ste srdečne pozvaní :-)